750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

Pannekaker (salte eller søte)

I Frankrike er det vanlig å spise pannekaker på kyndelsmessedag ("Chandeleur") 2.februar. Denne koselige tradisjonen fortsetter jeg med, selv om jeg nå bor i Norge. Så etter en lang (og slitsom) arbeidsdag på torsdag, tok jeg frem min nye panne og satte i gang med å lage pannekaker! :)

Dere tenker kanskje : "Alle kan jo lage pannekaker! Hva er vitsen med å legge ut denne oppskriften??!!" Jo, jeg gjør det, fordi selv om alle kan lage pannekaker, er det mange måter å lage dem på. Noen har smør i panna, mens andre har litt olje i røra osv. Gjennom årene har jeg smakt veldig forskjellige pannekaker.

Her er i hvert fall oppskriften som jeg har kommet fram til! Med disse ingrediensene kan dere lage en veldig, veldig stor porsjon hvis dere får gjester, eller bare ønsker å få litt røre til dagen etter (til frokost, middag eller et lite "mellommåltid" til barna for eksempel!)

1kg hvetemel

1l melk

1l risdrikk (det gjør at pannekakene blir litt lettere og da kan man spise flere óg! I tillegg blir de også saftigere:)- men hvis dere ikke vant til å bruke risdrikk, kan dere fint bruke 2l melk istedenfor 1l av hver

7 egg

4 ss sukker

Jeg mikser røra med stavmikseren. Jeg bruker en slikkepott til å skrape opp melrester fra bunnen og sidene av bollen og jeg mikser igjen til jeg får en helt glatt røre.

Nå gjenstår det bare å steke pannekakene!

Pannekakene kan spises både salte og søte. Jeg liker spesielt godt raclette-ost med kokte poteter og skinke, men de kan også spises med fransk geitost, med camembert / brie eller med skinke/ sopp, hvitsaus og revet ost. De søte kan selvfølgelig spises med syltetøy, smeltet sjokolade, rørsukker iblandet vaniljefrø, osv.

Salte pannekakeruller med f.eks Philadelphia-ost og skinke eller med Philadelphia-ost, røkelaks og dill er også en deilig lunsj man kan ha med på jobben eller skolen.

 

 

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article