750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

Tortellini med fersk geitost (og pata negra)

Valentinsdag! For et glimrende påfunn! Enda et påskudd for å eksperimentere på kjøkkenet!

I flere dager hadde jeg hatt en pose med kastanjemel på kjøkkenbenken. Jeg var litt usikker på hva jeg skulle bruke den til... Hva med fersk pasta? Hvorfor ikke lage tortellini med kastanjemel?

Til deigen trenger man:

180g fullkornsmel (jeg brukte økologisk finmalt emmer)

300g hvetemel

120g kastanjemel

5g salt

290g vann

1 ss olivenolje

Til fyllet trenger man:

130g fersk geitost

30g strøbrød

1 egg

pepper

2 skiver pata negra skinke (eller annen spekeskinke) oppskåret i bittebittesmå biter- (Er du vegetarianer? Bare sløyf skinka! Du kan også prøve å tilsette noen dråper hasselnøttolje!)

 

1- La oss begynne med deigen! Pastadeigen lages ved å blande sammen alle ingrediensene. Deigen må være smidig. Først stiller man pastarullen på det tykkeste hakket (1), så tar man et stykke deig som man kjører gjennom pastarullen. Deretter stiller man pastarullen på et tynnere hakk (2) og deigen kjøres igjen gjennom pastarullen. Man fortsetter slik (3-4-5) til man er kommet til hakk 5.  Når hele deigen er blitt kjørt gjennom pastarullen og lagt på kjøkkenbenken, tar man fram en firkantet utstikker (4,5cm x 4,5cm) for å stikke ut firkanter. Forresten må jeg tenke på å kjøpe en metallutstikker, for min av plast skjærer ikke så pent!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2- Nå skal vi lage fyllet! Mos osten med en gaffel i en liten skål. Ha i strøbrød, pepper, det piskede egget og evt. skinka. Fyllet skal være homogent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3- Pensle firkantene med vann  (Ikke bruk for mye av det!) Legg veldig lite fyll midt på hver firkant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Firkantene brettes diagonalt, slik at firkanten blir til en trekant og trykk kantene godt sammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Løft opp hjørnet øverst og fest sammen de andre to hjørnene ved å rulle pastaen rundt fingeren din. Når jeg leser igjen det jeg nettopp har skrevet, synes jeg ikke det var så veldig klart. Jeg tror det blir enklere hvis jeg legger ut noen bilder!

Tortelliniene kan legges  på et stekebrett med antiklebebelegg, slik at det blir enklere å løfte dem opp når de skal kokes.

4- Kok opp vann med salt i en stor kjele og kok ravioliene. Når de flyter opp, er de klare! !

Det smaker godt med revet parmesanost og evt. olivenolje tilsatt basilikum.

BON APPÉTIT!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article