750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

Rødbetgazpacho

 

Jeg ser ofte på rødbetene når jeg er i butikken og handler. Jeg føler liksom at de er litt oversett og undervurdert. Derfor kjenner jeg meg av og til forpliktet til å kjøpe en pose. Stakkars rødbeter!

For noen år siden prøvde jeg å lage rødbetgazpacho. Jeg syns at syren fra eddiken balanserte godt sødmen i rødbetene.

150g rødbeter

400g hakkede tomater

3 sjalottløk

3 hvitløksfedd

3 ss olivenolje (evt. chiliolje)

3 ss balsamicoeddik

1 ts salt

60 cl vann

50g rød paprika

1/2 avokado

evt. chilipulver for de som liker å krydre livet

Skjær opp rødbeten i tynne skiver. Kok og legg til side.
Bland først vann, olivenolje, balsamico og tomater i en blender og deretter resten av ingrediensene (ikke glem rødbetene, da!) for å få en mest mulig jevn konsistens. Serveres kald.
 
Jeg pleier å servere den med hakket rødløk og avokado. Deilig som forrett eller appetittvekker!
 
Bon appétit!
Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article