750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

Vafler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vafler kan være så mangt! Belgiske, sprø eller myke, firkantede, runde eller hjerteformede, med vaniljesmak eller kardemomme....

Personlig liker jeg best norske vafler (surprise!), myke og hjerteformede med en smak av kardemomme. Gjennom årenes løp har jeg smakt mange slag. Med eller uten rømme, mer eller mindre tørre, mer eller mindre fete.... Jeg bestemte meg derfor for å komponere min egen oppskrift som passer til min (eller VÅR) smak! Etter mange forsøk - mer eller mindre vellykkede - har jeg nå funnet oppskriften som passer perfekt til våre kriterier! Jeg benytter anledningen til å takke mine favorittsmakere!

500g mel

4 egg
 
7 ss sukker
 
10 ss olivenolje
 
vaniljepulver
 
2 ss kardemomme (ja, faktisk, to spiseskjeer!) 
 
4 dl melk
 
2 dl Cultura
 
Ta alle ingrediensene i en stor bolle og bland med stavmikser. Jeg bruker en slikkepott til skrape mel som har lagt seg i bånn eller på siden av bollen og mikser igjen slik at røra blir helt jevn. Glem ikke olje i vaffeljernet!
 
Hvis dere er mange eller storspisere, kan det være lurt å lage dobbel porsjon for sikkerhets skyld. Da har dere kanskje nok til frokost dagen etter!
Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article