750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

MAURICETTES (ALSACISKE RUNDSTYKKER)

 

1 kg mel
15 g salt
80 g smør
30 cl vann
30 cl melk
40 g gjær
Vann og natron for å posjere og melk for å pensle rundstykkene.

Ta ut smøret fra kjøleskapet slik at det blir mykt.

Hell mel og salt i en bolle. I en annen bolle blander du gjær med vann og melk. Når gjæren er oppløst tilsetter du blandingen i de tørre ingrediensene og rører til du får en homogen masse. Tilsett smør og elt videre til smøret er godt blandet med deigen. Hev i ca 1-1,5 time til deigen når dobbelt størrelse. Del deigen i like store deler og form stykkene slik du ønsker. Kok opp vannet med natron (2-3 ss). Posjer rundstykkene i 20-30 sekunder, snu dem og posjer i 20-30 sekunder til på den andre siden. Fisk rundstykkene opp med en hullsleiv, legg dem på en stekeplate, pensle med melk og lag et snitt i rundstykkene. Stek i 15 min på 200 grader. Jeg venter til de blir kalde før jeg deler dem i to og fryser dem ned.

BON APPÉTIT!

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article
G
Jeg lurer på hva effekten er av å posjere rundstykkene? Har aldri sett det gjort med gjærbakst.
Répondre
S
Hei Gina! Du slipper å etterheve deigen og skorpen får en deilig smak av "bretzel" :)