750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

SALT KIKERTKAKE

 

 

 

 

Her om dagen spurte Gina om jeg hadde andre oppskrifter med kikerter. Det ga meg lyst til å eksperimentere litt! Jeg ELSKER å prøve ut nye oppskrifter!
 
Jeg tenkte at det ville være morsomt å prøve å lage en slags "biff" basert på kikerter. Noe som kan brukes for å erstatte kjøtt. For eksempel i en hamburger. Men for at resultatet ikke skulle bli for kompakt prøvde jeg å tilsette piskede eggehviter i kikertblandingen.
 
400 g kikertmel
600 g vann
2 ss salt
1 ss presset hvitløk
8 ss olivenolje
1 egg (plomme + stivpisket hvite)
 
Piske eggehvitene og sett dem til side. Imens blander du eggeplommen og de øvrige ingrediensene i en bolle. Bland til du får en jevn deig. Bland deretter inn den piskede eggehviten. Hell over i en smurt form (min var 25x25x5 cm) og stek i vannbad 30 ved 240 grader i 30 min. Pass på at du ikke brenner deg når du tar formen ut av ovnen!
 
Sett til avkjøling og skjær deretter ut passe biff-stykker. Paner stykkene i egg og strøkavring før du steker dem i en panne.

PanertHer servert som hamburger. Her finner du oppskriften!

 

BON APPÉTIT!

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article