750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

Hokkaidognocchi

På denne tiden av året kjøper jeg alltid hokkaido. Det er en nydelig grønnsak og den har fastere kjøtt enn gresskar. Jeg liker å bruke den til å lage gnocchi. Det er ganske mye jobb, men det blir alltid veldig godt. Jeg bruker ikke egg i gnocchiene, og denne gangen prøvde jeg å bruke grovt mel for at de skulle bli mer næringsrike.
 
Til 3/4 personer (som hovedrett): 
1 hokkaido på ca 1 kg
600 g finmalt, grovt hvetemel 
vann med ganske mye salt i
 
Jeg glemte å ta salt i deigen, men det gjorde ingenting, siden vannet var godt saltet.

Skyll hokkaidoen. Forvarm ovnen til 220 grader. Skjær bort stilkene på hokkaidoen. Skjær den i fire uten å skrelle, ta ut frøene. Skjær hvert av de fire stykkene i tre og legg stykkene på et stekebrett med antiklebebelegg. Stek dem i ovnen i 25 min.

Ta stykkene ut av ovnen, legg dem over i en salatbolle og knus dem (med skallet!) med en gaffel. Sett dem til avkjøling.
Når blandingen er avkjølt, blander du i mel. Form deigen til en stor klump som ikke fester seg til fingrene. Skjær deigen i fire like store deler. Rull deigstykkene til lange pølser på ca 1 cm i diameter. Skjær deigpølsene i små stykker. Rull dem til små klumper og form gnocchiene med en gaffel. Selv syns jeg det er enklest å holde deigklumpen i venstre hånd, mens jeg ruller klumpen med en gaffel som jeg holder i min høyre hånd. Dette tar ganske lang tid, så det er fint om både små og store hjelper til.
 
 
 
 
 
Kok opp saltet vann i en stor kjele.  Ta gnocchiene opp i vannet (men ikke for mange av gangen!). Når de flyter opp, er de ferdige. Smaker godt med f.eks :
-en tomatsaus og parmesanost,
-friske urter,
-med en kremsaus med gorgonzola eller roquefort,
-eller med parmaskinke.
Bon appétit!
Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article