750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

Knekkebrød

Jeg liker best å lage mitt eget knekkebrød - med økologisk mel og egen surdeig- Etter mange forsøk har jeg kommet frem til denne oppskriften:
 
100g økologisk, grovmalt rugmel
100 g økologisk, finmalt rugmel
100 g økologisk emmer (alternativt sammalt hvete)
11 g salt
60 g sesamfrø (svarte og hvite)
90 g surdeig (her finner du oppskriften!)
15 cl vann
 
Bland alle ingrediensene til du får en fin og jevn deig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
La deigen heve under plastfolie i minst én time (deigen kan godt heve mye mer enn det). Del opp deigen i flere mindre emner. Kjevle ut emnene veldig tynne (ca 1mm) og bruk MYE mel på bordet (selv liker jeg å bruke grovt rugmel for å få en fin ruglete knekkebrødoverflate!). Stek i ovnen ved 210 grader i 8 til 12 minutter (avhengig av ovnen). FØLG NØYE MED slik at de ikke blir brent!
Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article