750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

Fennikelsuppe

 

 

375g oppskåret fennikel 

7g fersk hvitløk

3 middelstore løk

225g oppskårede poteter

2 l vann

2 bokser økologiske svarte bønner- ("nettovekt: 290g, drenert vekt: 175g" står det på boksene)- jeg slår ut laken.

400g hakkede tomater

pepper

tørket oregano

4 ss økologisk tamari soyasaus

3 ss olivenolje

2 ts salt

 

Jeg har alltid likt smaken av fennikel og av korsikanske og italienske supper....! Ooooog mammas minestronesuppe....!

 

Men jeg har ikke alltid lyst på kjøtt, og derfor har jeg utviklet denne oppskriften uten bacon. Riktignok med en litt ukonvensjonell ingrediens (her sikter jeg til soyasausen), som ikke har noe  med Italia eller Korsika å gjøre:) 

Vi starter med det verste, nemlig å skrelle løken og skjære den i små terninger. Skrell deretter et hvitløksfedd og press det.

 

I mellomtiden varmes oljen i en kjele (fortrinnsvis med antiklebebelegg) og når den er varm nok stekes løk og hvitløk (Men obs! skal ikke bli brun). Så tilsettes bønner, tomater, vann, sojasaus, oregano, salt og pepper. La det koke i ca 30 minutter på ganske sterk varme (skal småkoke).

 

I mellomtiden skrelles potetene og fennikelen. Skjær bort rot og stygge deler på fennikelen og skjær i små biter. Skjær også potetene i små terninger. Når buljongen er ferdigkokt tilsettes grønnsakene. La suppen koke i ca 25 min til.

 

Server gjerne med revet parmesan og små pastaskruer.

 

Bon appétit!

 

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article