750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

Tynn løk- og sennepspai

 

Jeg elsker flammenkueche og den deilige løksmaken...! Men jeg har ikke alltid lyst til å spise kjøtt, så her er en litt annen variant som jeg lager av og til. Praktisk når man ikke har så mye i kjøleskapet! Litt sennep, litt ost og løk er alt om trengs. I tillegg egner paien seg perfekt for nedfrysning :)

Til 4 store paier trenger du:

*til deigen:

1kg hvetemel

100ml olivenolje

120ml kesam

1 strøken ts med salt

40 cl vann

1 ss sennep

*til fyllet

4 eller 5 rødløk

sennep

litt olivenolje

250g revet ost

Vi begynner med deigen. Bland ingrediensene til det blir en jevn deigkule. 

Skrell løken og skjær i tynne skiver.

Del deigen i fire like deler. Kjevle dem ut og legg dem på 4 stekeplater (med antiklebebelegg eller bakepapir). Fordel sennepen utover de utkjevlede deigstykkene, legg på løk og ost, tilsett evt. litt pepper og topp med litt olivenolje. Stek i ovnene på 230 grader i 15 min.

Bon appétit!

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article