750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

Blomkål- og squashsuppe indian style

Har du ikke sans for blomkål? Da har jeg en enkel oppskrift som kanskje kan få deg til å like det likevel :)

350g blomkål i små buketter

250g oppskåret squash (jeg smaker alltid på squashen når den er rå, for den kan av og til være litt besk)

3 pressede hvitløksfedd

2 ss olivenolje

2 ts spisskummen

2 ts karripulver (jeg er tilhenger av den som heter "Curry hot orientalsk")

100g røde linser (godt skylt i vann)

10 g salt

1,5 liter vann

I en kjele (gjerne med antiklebebelegg) stekes hvitløk til den får en fin gyllen farge . Tilsett blomkålbukettene og stek i 2 minutter videre. Tilsett så squashen og stek i 2 minutter videre. Tilsett linser, krydder, salt og vann. Kok opp på sterk varme, demp så varmen, sett på lokket og la det hele småkoke i 30 minutter på middels varme. Miks suppa med stavmikseren. Jeg liker å hakke litt fersk koriander på. Passer godt med naan brød med koriander og hvitløk eller med tortillas http://www.lacuisinedewilhelmine.com/2017/05/hvetetortillas.html

Bon appétit!

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article