750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

Greskinspirerte bønner

Før pleide jeg å kjøpe bokser med bønner i tomatsaus med dill. Nå lager jeg det selv i stedet - bare med mindre fett! Jeg har også lagt til purre, for jeg er glad i grønnsaker ;) Her er altså oppskriften jeg kom frem til etter flere forsøk:

6g presset hvitløk

200g løk kuttet i små biter

150g purre kuttet i bittesmå biter :)

3 ss olivenolje

1 strøken ts salt

400g hakkede tomater

1 stor håndfull hakket dill

3 dl vann

1/2 ts sukker

pepper

ca 400g store hvite bønner

Hell olivenoljen i en sautépanne med antiklebebelegg og stek løk og hvitløk lenge til de blir møre. Tilsett purren og stek lenge. Ha i tomater, salt, pepper og sukker. Ha i bønnene og den hakkede dillen. 

La småkoke det hele i 30-40 min med lokk på + 30 min uten lokk.

Godt sånn servert med f.eks. fullkornsris eller kald dagen etter i salat med kald ris, agurk, paprika, tomater, Kalamata oliven og fersk dill.

Bon appétit!

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article