750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

Pærekake med kanel

Her er en oppskrift jeg har puslet med lenge. Den kan også lages med epler, blåbær, plommer eller rabarbra for å variere litt :)

Til en rund form på ca 24 cm i diameter:

300g mel

180g sukker

20g bakepulver

2 egg
 
130 ml smeltet smør

30 g rømme eller kesam

250 ml melk
 
3/4 ts kanel
 
vaniljepulver
 
5 eller 6 pærer (ikke altfor myke)- (jeg hadde bare 4 i går og det synes jeg var litt lite :)

 

Forvarm ovnen på 180 grader.
 
Smelt smøret i en kjele og la det avkjøles.
 
I en liten bolle piskes egg og sukker godt til en tykk eggedosis.
 
I kjøkkenmaskinen blandes mel, bakepulver, kanel og vanilje. Tilsett så det smeltede smøret og bland godt sammen. Tilsett melka og kesamen og bland det hele godt sammen.
 
Til slutt tilsettes eggedosisen. Bland det hele godt sammen .
 
Skrell pærene, ta ut frøene og kutt opp pærene i små biter. Bland dem inn forsiktig i røra (derfor skal man ikke velge pærer som er helt myke!)
 
Kle formen med bakepapir og hell røra i formen. Stek i ovnen i ca 60 minutter ved 180 grader (avhengig av ovnen)

Bon appétit!

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article