750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Min matblogg / Mon blog culinaire

Surdeigsbrød

 
 
Hver uke baker jeg surdeigsbrød som jeg fryser ned i skiver. Da har vi ferskt brød hele uka! Jeg starter å bake tidlig søndag morgen og steker det sent om kvelden. 
 
Til 1 stort landbrød:
 
1 kg hvetemel
350 g surdeig (se oppskriften her- husk at du må mate surdeigen din dagen før du skal bake brødet ditt!))
60cl vann
20 g salt

Bland mel og vann godt. La blandingen hvile i 30 minutter. Tilsett surdeigen etter at 30 min er gått, elt deigen i noen minutter, tilsett salt og elt lenge, helt til deigen er jevn.
 
La deigen heve i 1,5 time. Det kan være litt kortere eller litt lenger - surdeigen er fleksibel i motsetning til vanlig gjærdeig.
 
Etter 1,5 time, elt deigen ved å folde den sammen slik at du baker luft inn i deigen.  Gjenta flere ganger (ikke være redd for å overdrive! Jeg gjør det mange, mange ganger). La deigen heve i nye 1,5 time.
 
Gjenta samme operasjon etter 1,5 times heving og la deretter deigen heve i 3-4 timer.
 
Etter 4 timer former du deigen til et fint rundt brød. Pass også nå på å bake så mye luft inn i deigen som mulig. Legg brødet på en stekeplate og hev brødet i ny 3-4 timer.
 
Forvarm ovnen til 250 grader. Lag fire snitt (lag en firkant) i brødet med en kniv. Senk temperaturen til 230 grader i det øyeblikk du setter brødet i ovnen og stek i 10 min, deretter i 30 minutter på 210 grader.
 
Jeg venter til brødet er godt avkjølt (dvs til morgenen etter) før jeg skjærer opp og fryser ned skivene.
Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
À propos
La cuisine de Wilhelmine

Jeg er fransk (fra Lorraine), men har bodd i Norge i mange år. Kort oppsummert er mat min store lidenskap. Jeg er opptatt av gode råvarer, -helst økologiske-, og er tilhenger av enkel, upretensiøs, men velsmakende mat. Jeg har lyst til å dele mine oppskrifter, både de jeg har arvet av min mor, mine bestemødre og oldemødre og mine egne kulinariske «eksperimenter» . Jeg liker selvsagt godt fransk mat (!), men også algerisk og indisk mat. Jeg har en liten forkjærlighet for italiensk og korsikansk mat (kanskje fordi noen av mine forfedre kom derfra!) Men hva har Wilhelmine med saken å gjøre, tenker dere kanskje?? Jo, det er til minne om en av mine oldemødre... Française (plus exactement Lorraine) expatriée en Norvège depuis maintenant un certain nombre d' années, je suis passionnée de cuisine. Je privilégie les produits de qualité, -et bio si possible! Je suis adepte d'une cuisine simple, sans prétention, mais goûteuse. J'ai envie de partager mes recettes, tant celles qui me viennent de ma mère, de mes grands-mères et arrières-grands-mères que mes essais culinaires. J'affectionne tout particulièrement la cuisine française (!), mais aussi la cuisine algérienne et la cuisine indienne. J'ai également un petit faible pour la cuisine italienne et la cuisine corse (peut-être à cause de mes origines? ;) Mais que vient faire Wilhelmine dans tout cela, me direz-vous? Et bien, il s'agit simplement d'un petit clin d'oeil à l'une de mes arrières-grands-mères...
Voir le profil de La cuisine de Wilhelmine sur le portail Overblog

Commenter cet article